Ένας πλήρης οδηγός για την υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ

Για όσους δεν έχουν υποβάλει οι ίδιοι ποτέ ως τώρα αίτηση στο ΑΣΕΠ, στον οδηγό αυτό κωδικοποιούμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες σχετικά με το πώς να εγγραφείτε και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το μητρώο του ΑΣΕΠ, καθώς και σχετικά με το πώς να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας και τα αναγκαία δικαιολογητικά.  Σε κάθε βήμα παραθέτουμε τους σχετικούς οδηγούς του ΑΣΕΠ, όπου θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με εικόνες.

Βήμα 1ο – Εγγραφή στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ

Αρχικά, επισκέπτεστε τη σελίδα του ΑΣΕΠ και επιλέγετε «Εγγραφή / Είσοδος Μέλους» πάνω δεξιά. Για την εγγραφή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του έχετε τώρα δύο δυνατότητες: μπορείτε να εγγραφείτε απευθείας με τους κωδικούς Taxisnet ή να δημιουργήσετε κωδικούς για την πλατφόρμα του ΑΣΕΠ συγκεκριμένα.

1.1. Εγγραφή με κωδικούς Taxisnet: Επιλέγετε «Εγγραφή μέσω ΓΓΠΣΔΔ», και απλώς συμπληρώνετε τους κωδικούς Taxisnet. Τα βασικά στοιχεία ταυτοποίησής σας συμπληρώνονται αυτόματα από τον λογαριασμό που κατέχετε στην ΓΓΠΣΔΔ.

1.2. Δημιουργία κωδικών ΑΣΕΠ: Επιλέγοντας «Εγγραφή μέσω φόρμας», συμπληρώνετε οι ίδιοι τα στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας και επιλέγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να έχετε στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής σας, εισέρχεστε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ επιλέγοντας πλέον «Είσοδος Μέλους» και συμπληρώνοντας είτε τους κωδικούς Taxisnet είτε τους κωδικούς ΑΣΕΠ, ανάλογα με τον τρόπο εγγραφής σας.

Βήμα 2ο – Συμπλήρωση του Μητρώου του ΑΣΕΠ

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο ΑΣΕΠ χωρίζεται πλέον σε δύο στάδια: κατά το Α’ Στάδιο υποβάλλεται απλώς η αίτηση χωρίς δικαιολογητικά, ενώ κατά το Β’ Στάδιο τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο από όσους υποψηφίους κληθούν. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία μητρώου και η επισύναψη σαρωμένων (σκαναρισμένων) δικαιολογητικών ΔΕΝ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή μιας αίτησης, συνίσταται όμως να γίνεται πριν από αυτήν.

Τί είναι το Μητρώο του ΑΣΕΠ

Το Μητρώο του ΑΣΕΠ αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει τα στοιχεία του βιογραφικού σας που απαιτούνται για την εκάστοτε θέση για την οποία υποβάλλετε μια αίτηση (λ.χ. απολυτήριο, πτυχίο, βεβαίωση προϋπηρεσίας, πιστοποιήσεις γνώσης ξένων γλωσσών και χειρισμού Η/Υ κ.α.).

Ενημέρωση Μητρώου

Το μητρώο αρκεί να συμπληρωθεί μία μόνο φορά και μπορείτε να το επικαλείστε σε κάθε αίτηση που υποβάλλετε στο μέλλον. Είναι ωστόσο αναγκαία η επικαιροποίησή του κάθε φορά που αλλάζει κάποιο στοιχείο, όπως π.χ. όταν αυξάνεται η προϋπηρεσία σας ή όταν αποκτάτε έναν επιπλέον τίτλο σπουδών.

Βήμα 3ο – Συμπλήρωση & Υποβολή της αίτησης (Α’ Στάδιο)

Κατά το Α’ Στάδιο, ο υποψήφιος καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για τη θέση ή τις θέσεις που επιθυμεί. Όπως προαναφέρθηκε, αρκεί η συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης και δεν είναι αναγκαία η συμπλήρωση του Μητρώου. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησής σας η κατάστασή της φέρει την ένδειξη «Υποβλήθηκε χωρίς δικαιολογητικά».


Έκδοση & Πληρωμή Παραβόλου

Αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι η έκδοση και πληρωμή του παραβόλου ΜΕΧΡΙ τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

Βήμα 4ο – Ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών (Β’ Στάδιο)

Στο Β’ Στάδιο καλούνται μόνο όσοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στον πίνακα της εκάστοτε ανακοίνωσης, οι οποίοι ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία. Ο υποψήφιος πρέπει τότε να επεξεργαστεί εκ νέου την ηλεκτρονική του αίτηση, η κατάσταση της οποίας φέρει τώρα την ένδειξη «Σε αναμονή Δικαιολογητικών». Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά και πρέπει να είναι σκαναρισμένα, σε μέγεθος σελίδας Α4, έως 2 ΜΒ και με κατακόρυφη διάταξη.

Συχνές Ερωτήσεις

Υποστήριξη

Η υποβολή αιτήσης στο ΑΣΕΠ είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε στάδιό της και σκοπός του παρόντος οδηγού είναι να σας διευκολύνει στην υποβολή της. Παράλληλα, για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

Εάν ωστόσο δεν επιθυμείτε να υποβάλετε οι ίδιοι την αίτησή σας το δικηγορικό μας γραφείο αναλαμβάνει τόσο την υποβολή της αίτησης και τη συμπλήρωση του μητρώου, όσο και την επίσημη μετάφραση των ξενόγλωσσων δικαιολογητικών σας. 

Διαβάστε περισσότερα: ΑΣΕΠ – Πώς αποδεικνύεται η Γνώση Χρήσης Η/Υ

Προσοχή

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει ενημερωτικό και όχι συμβουλευτικό χαρακτήρα. Δε δίνουμε πληροφορίες ή συμβουλές τηλεφωνικά/μέσω viber/messenger/WhatsApp κ.α.

Σύμφωνα με το άρθρο 85 του Κώδικα περί Δικηγόρων “δεν επιτρέπεται στον δικηγόρο να παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν“. ​

78 thoughts on “Ένας πλήρης οδηγός για την υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ

 1. Ο/Η Κωστας λέει:

  Και κάτι ακόμη
  Εχω 2 πτυχία ΔΕ μπορώ να δηλώσω θέσεις και από τις δυο ειδικότητες που κατέχω πτυχίο.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Ναι, μπορείτε, θα συμπληρώσετε και τους δύο κωδικούς στους τίτλους σπουδών.

 2. Ο/Η Κωστας λέει:

  Καλησπέρα
  Καταρχήν να σας ευχαριστήσω, κάνετε φοβερή δουλεία και προσφέρετε μεγάλη βοήθεια.
  Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την εντοπιότητα, κάποιος ο οποίος είναι από την Ρόδο μπορεί να έχει εντοπιότητα σε μια θέση η οποία προκηρύχθηκε στην Φλώρινα και έχει την σήμανση της εντοπιότητας;

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Έχετε εντοπιότητά μόνο για Ρόδο, συνεπώς στη θέση της Φλώρινας με εντοπιότητα προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας.

 3. Ο/Η Δημήτρης Παπουτσάκης λέει:

  Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια σας.Ήθελα και γω να ρωτήσω.Οριστικοποίησα την αίτηση μου για την προκήρυξη αλλά δεν έχω ακόμα επικυροποιήσει το μητρώο μου και θα το κάνω τις επόμενες ημέρες για να είναι έτοιμο εφ’όσον κληθώ στο δεύτερο στάδιο.Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αίτηση μου?Η προκήρυξη είναι ακόμα ανοιχτή.Επίσης η συγκεκριμένη προκήρυξη μόλις άνοιξε την επόμενη μέρα διακόπηκε και επανεκκίνησε μετά από 20 μέρες.Εγω είχα κάνει την αίτηση μου από την πρώτη μέρα και έχω αριθμό πρωτοκόλλου.Φανταζομαι ότι δεν χρειάζεται να την επαναλάβω αλλά δεν έχουν δημοσιεύσει κάτι,γνωρίζετε να μου πείτε?

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Στις προκηρύξεις Κ (σε αντίθεση με τις προκηρύξεις για επιτυχόντες γραπτών διαγωνισμών) η συμπλήρωση του μητρώου δεν είναι προαπαιτούμενο για το 1ο στάδιο. Εάν οριστικοποιήσατε την αίτησή σας και είναι σε κατάσταση “Υποβλήθηκε χωρίς δικαιολογητικά” δε χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο.

 4. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Καλησπέρα και πάλι. Με τι δικαιολογητικά πιστοποιείται ότι είσαι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας και αν υπάρχει σημείο στο μητρώο που “ενδιαφέρεται” και μοριοδοτείται το να έχεις οικογένεια, παιδιά κλπ. ευχαριστώ πολύ .

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα τα βρείτε εδώ, σελίδα 57επ. Τα ανεβάζετε στο μητρώο, καρτέλα ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

 5. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει νόημα και αν ναι, σε ποια ενότητα ανεβάζει κανείς το δίπλωμα/πτυχίο του από το εθνικό ωδείο. Στους τίτλους σπουδών;

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καρτέλα ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ και επικαλείστε το πτυχίο σε περίπτωση που προβλέπεται από την προκήρυξη.

 6. Ο/Η Μαρία Γαβρά λέει:

  Καλησπέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω εάν μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού, είτε Έλληνες είτε ευρωπαίοι πολίτες, μπορούν να συμμετέχουν στο ΑΣΕΠ.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Ναι, φυσικά, τόσο οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού όσο και οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Εάν δεν υπάρχει απολυτήριο ελληνικού σχολείου απαιτείται Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας.

 7. Ο/Η Αναστασία λέει:

  Καλησπέρα σας,
  Σας ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια.. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου στην διαδικασία δημιουργίας αίτησης, α) στον τίτλο σπουδών δηλώνουμε και τον δεύτερο τίτλο εκεί ή το αναφέρουμε και κάπου αλλού??
  β) για τα τέκνα ατόμων με αναπηρία 67% και άνω, πέρα από το γεγονός ότι το δηλώνουμε στην αίτηση μετά αναφέρει και ειδικές περιπτώσεις πρόσληψης, θα πρέπει να απαντήσουμε και εκεί υποχρεωτικά??
  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  Αναστασία

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Τον δεύτερο τίτλο τον δηλώνετε επίσης στην ενότητα ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ και εάν μοριοδοτείται στη συγκεκριμένη προκήρυξη τον αναφέρετε επιπλέον δίπλα σε κάθε θέση προτίμησης.

   Οι ειδικές περιπτώσεις πρόσληψης είναι κάτι διαφορετικό και για να επιλέξετε αυτό το πεδίο πρέπει να ανήκετε σε μια από τις κατηγορίες που προβλέπονται εδώ.

   1. Ο/Η Αναστασία λέει:

    Επομένως οι ειδικές περιπτώσεις έχει να κάνει μόνο ότι έχει σχέση με αυτά τα γεγονότα και ο τραυματισμός του ατόμου να είναι από αυτά τα γεγονότα???

 8. Ο/Η ΜΑΙΡΗ λέει:

  Καλησπέρα και Καλή σας χρονιά!
  Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τον οδηγό σας καθώς και τη δυνατότητα ερωτήσεων.
  Η ερώτησή μου αφορά στο παρακάτω (για την 3ΓΒ/2023) εκτός του πιστοποητικού ΚΕΠΑ (για άτομα με αναπηρία….67% και άνω) χρειάζονται και κάποια άλλα δικαιολογητικά όπως πιστ/κό οικογενειακής κατάστασης (για να φαίνονται όλοι οι επωφελούμενοι) καθώς και Υ. Δηλώσεις αυτών ότι “δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα πρόσληψης, με την ίδια διαδικασία και παραιτούνται του δικαιώματος πρόσληψης, για το παρόν, υπέρ του υποψηφίου”.
  Αυτά όλα τα επιπλέον δικαιολογητικά (τ οποία απ΄ ότι καταλαβαίνω αφορούν ίσως και μόνο τη συγκεκριμένη προκήρυξη) πού πρέπει να τα καταχωρήσω?
  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Στην καρτέλα ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ κάνετε προσθήκη και επιλέγετε την αντίστοιχη ιδιότητα. Στα επισυναπτόμενα έγγραφα ανεβάζετε πιστοποιητικό ΚΕΠΑ, Οικογενειακής Κατάστασης και όλες τις Υ.Δ. σε ένα αρχείο (μπορείτε να ανεβάσετε μέχρι 3 αρχεία μόνο).
   Όταν θελήσετε να συμμετάσχετε σε νέα προκήρυξη κάνετε αντιγραφή της εγγραφής, διαγράφετε τις παλιές Υ.Δ. και Πιστοποιητικό Οικογενειακής και ανεβάζετε τα νέα.

 9. Ο/Η Ευαγγελία λέει:

  Καλημέρα σας , πως αλλάζει ο βαθμός εγκυρότητας από “Απλή δήλωση στοιχείων” που μου εμφανίζει σε “Πλήρης έλεγχος εγκυρότητας”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Δείτε εάν έχετε καταχωρίσει όλα τα στοιχεία στην καρτέλα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εάν έχετε κάνει επιβεβαίωση κινητού/email.

 10. Ο/Η Kate λέει:

  Γειά σας, όσον αφορά την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, αρκεί αυτή που εκδίδεται μέσω gov.gr,; Πρέπει να αναγράφεται στη βεβαίωση και η παραπάνω από διετία διαμονή στον τόπο μόνιμης κατοικίας; Ευχαριστώ!

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Εάν αναφέρεστε σε αυτήν εδώ, αρκεί. Να έχετε υπόψη ότι πρέπει να είναι Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας και όχι Πιστοποιητικό Εντοπιότητας.

 11. Ο/Η Κώστας λέει:

  Καλημέρα κ χρόνια πολλά
  χρειάζομαι μια διευκρίνιση σχετικά με το παράβολο κατά το β’ στάδιο. Πρέπει να εκδοθεί ξανά η αυτό γίνεται μόνο στο α’ στάδιο?

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Στο Β’ στάδιο δεν εκδίδετε νέο παράβολο, επικαλείστε απλώς τα δικαιολογητικά σας.

 12. Ο/Η Δημητρης Οικονόμου λέει:

  Καλημέρα & Χρόνια Πολλά

  Χρειάζομαι μια διευκρίνηση για το β΄στάδιο υποβολής δικαιολογητικών χρειάζεται να εκδοθεί και να πληρωθεί νέο παράβολο? (στο στάδιο Α το είχα υποβάλει κανονικά μέσα στην αίτηση)
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Στο Β’ στάδιο δεν εκδίδετε νέο παράβολο, επικαλείστε απλώς τα δικαιολογητικά σας.

 13. Ο/Η Ιωάννα λέει:

  Καλημέρα σας.
  Σε ότι αφορά την εμπειρία στον δημόσιο τομέα, αρκεί η βεβαίωση του εργοδότη ή απαιτείται και η υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου που θα δηλώνει τη χρονική διάρκεια της εμπειρίας και τα στοιχεία του εργοδότη; Και αν ναι, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο έντυπο ή η γνωστή Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov;

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλημέρα σας,

   η βεβαίωση προϋπηρεσίας για μισθωτούς εκδίδεται εδώ. Η ίδια η αίτηση θεωρείται υπεύθυνη δήλωση και δε χρειάζεται να προσκομίσετε κάτι άλλο.

   Μόνο εάν απαιτείται για κάποια θέση εξειδικευμένη εμπειρία, τότε προσκομίζετε βεβαίωση του εργοδότη σας ή/και υπεύθυνη δήλωση μέσω gov ότι έχετε απασχοληθεί στο απαιτούμενο από την προκήρυξη αντικείμενο.

   1. Ο/Η Ιωάννα λέει:

    Ευχαριστώ για την απάντηση και συγνώμη που επιμένω, αλλά αναφέρεται στις προκηρύξεις ότι οι μισθωτοί σε φορείς του δημοσίου τομέα μπορούν, εναλλακτικά, αντί της βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου, από την οποία να προκύπτει η συμβατική σχέση και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται κάτι άλλο;

  2. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Εμείς προτιμάμε να προσκομίζουμε την παραπάνω βεβαίωση μέσω gov και – εφόσον απαιτείται – βεβαίωση του εργοδότη σχετικά με το αντικείμενο απασχόλησης. Επιπλέον, η εγγραφή που θα κάνετε στο μητρώο θα πρέπει να περιέχει όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη στοιχεία (χρονική διάρκεια, είδος εργασίας, στοιχεία εργοδότη κλπ).

 14. Ο/Η Λουλουδιά λέει:

  Ο κωδικός ηλεκτρονικής αιτήσης ΑΣΕΠ είναι ο αριθμός πρώτ. ;;

 15. Ο/Η ΝΙΚΗ λέει:

  Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΣΤΟ Α.Σ.Ε.Π. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ;

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Ναι, σωστά.

 16. Ο/Η Βασίλης λέει:

  καλησπέρα σας.
  την άδεια οδήγησης για Ι.Χ., σε ποιο πεδίο την καταχωρούμε;
  στο πεδίο “άλλο” ή στο πεδίο “λοιπά προσόντα”;
  ευχαριστώ πολύ

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλησπέρα σας, το καταχωρίζετε στην καρτέλα ΑΛΛΟ.

   1. Ο/Η Χαρά ρεππα λέει:

    Καλησπέρα και ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος πού μπαίνει στο μητρώο το πιστοποιητικό εντοπιοτητας που πήρα από το δήμο. Στο ” άλλο” και αυτό;

    1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

     Το προσθέτετε στην καρτέλα ΑΛΛΟ.

   2. Ο/Η Σοφία λέει:

    καλησπέρα και καλή χρονιά! Ήθελα να σας ρωτήσω…στο μητρώο,στις ιδιότητες, τι δηλώνουμε? και βεβαιώσεις-πιστοποιησεις σεμιναρίων που παρακολούθησα,που τα δηλώνουμε?

    1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

     Στις ιδιότητες δηλώνετε εάν είστε τρίτεκνη/πολύτεκνο/άτομο με ποσοστό αναπηρίας κλπ και επισυνάπτετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

     Τα σεμινάρια μπαίνουν στην καρτέλα ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ > ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

 17. Ο/Η Σπυριδάκη Ρούλα λέει:

  Καλησπέρα σας,
  Μια ερώτηση. Για την εγγραφή στον ΑΣΕΠ, ΑΜΕΑ, που η βεβαίωση είναι εφ όρου ζωής, χρειάζεται ανανέωση;
  Ευχαριστώ πολύ?

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Εάν η βεβαίωση αναφέρει ότι είναι εφ’ όρου ζωής (και όχι από … έως …) μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

 18. Ο/Η Nikos λέει:

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν για την συμμετοχή στην 2ΓΕ/2023 απαιτείται η υποβολή στο μητρώο του ΑΣΕΠ μεταφρασμένων τίτλων γλωσσομάθειας (συγκεκριμένα αγγλικών και γαλλικών) ή αν γίνονται δεκτοί πλέον και οι σκαναρισμένοι πρωτότυποι τίτλοι χωρίς μετάφραση. Ευχαριστώ.

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Εάν ο τίτλος γλωσσομάθειας περιλαμβάνεται στο παράρτημα της προκήρυξης δε χρειάζεται μετάφραση, πρέπει όμως να ανεβάσετε αντίγραφό του επικυρωμένο από δικηγόρο.

   1. Ο/Η Nikos λέει:

    Η μετάφραση και η επικύρωση έχουν κάποια συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος; (π.χ. ένα παλιό επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου ή ένα αντίγραφο μετάφρασης του τίτλου γλωσσομάθειας από το 2012 θα γινόταν δεκτό σήμερα;)

    1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

     Ναι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κανονικά!

 19. Ο/Η Μαριάννα λέει:

  Καλησπέρα,
  Σε περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο πτυχίο ακόμα στα χέρια μας (όπως το πτυχίο αγγλικών c2). Αν στην αίτηση του ασεπ δηλώσω άριστη γνωστή αγγλικών κ τελικά δεν το λάβω εγκαίρως για να το επισυνάψω στον οπσυδ θα έχω κάποια κύρωση; η κάποιο πρόβλημα με την αίτηση; η απλά δεν θα μετρήσει το συγκεκριμένο προσόν; ευχαριστώ πολύ

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Μπορείτε να επισυνάψετε μια βεβαίωση του φορέα ότι έχετε περάσει τις εξετάσεις. Διαφορετικά, δε θα ληφθεί απλώς υπόψη το προσόν.

 20. Ο/Η Βάγια λέει:

  Παρακαλώ μια διευκρίνιση.
  Για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όλες οι πιστοποιήσεις θα πρέπει να έχουν ημερομηνία πριν από την λήξη των ηλεκτρονικών αιτήσεων? Δηλαδή πριν από 20/12/2022?
  Αν Δηλαδή η πιστοποίηση αγγλικών μου είναι Φεβρουαρίου του 2023 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογητικό για τον διαγωνισμό?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Δυστυχώς ναι, το αναφέρει ρητά η προκήρυξη.

 21. Ο/Η Μαγδαληνή Νάκου λέει:

  Καλημέρα και καλή χρόνια,

  Πολύ χρήσιμος ο οδηγός σας!
  Να σας ρωτήσω κάτι, σχετικά με την ταυτότητα και τα πτυχία (ΔΕ/ΠΕ) γράφει ότι εφόσον έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα μπορούμε να καταθέσουμε ευκρινή φωτοαντίγραφα ή επικυρωμένα αντίγραφα αυτών.
  Δηλαδή χρειάζεται επικύρωση από τα ΚΕΠ ή αρκούν απλές φωτοτυπίες τους;
  Ευχαριστώ πολύ!

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλημέρα σας,
   εάν έχουν εκδοθεί στα ελληνικά αρκεί απλή φωτοτυπία τους.

 22. Ο/Η Φώτης Κασπέρης λέει:

  Καλησπέρα και καλή χρονιά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση έχω υποβάλει στην αίτηση μου ότι είμαι τέκνο γονέα με αναπηρία αλλά η βεβαίωση από τα κεπα έχει λήξει, έχω κάνει νέα αίτηση στα κεπα που είναι μέσα στο χρονικό περιθώριο των αιτήσεων της Α φάσης αλλά το κεπα θα εξετάσει τον γονέα μου δέκα μέρες μετά την λήξη της Β φάσης και το αποτέλεσμα θα το έχω τότε….πως θα μπορέσω να το στείλω στον ασεπ να υποβάλω υπεύθυνη δήλωση ότι αναμένω το αποτέλεσμα σε 10 μέρες και μετά να το στείλω με το ταχυδρομείο? Ευχαριστώ πολύ η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη γιατί έχω αγχωθεί

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλημέρα σας,
   μπορείτε να κάνετε την υπεύθυνη δήλωση εδώ και να την επικαλεστείτε μαζί με την προηγούμενη βεβαίωση ΚΕΠΑ.

   1. Ο/Η Panagiota λέει:

    Καλησπέρα,

    Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια!
    Έχω κάνει επισυναψη δικαιολογητικών και οριστικοποίηση της αίτησης για το β στάδιο. Εάν κάνω εκ νέου επεξεργασία για να προσθέσω δικαιολογητικό, αλλά δεν την οριστικοποιησω πριν τη λήξη της προθεσμίας, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία οριστικοποιημενη υποβολή? Ή χάνεται και απορριπτομαι?

    Ευχαριστώ!

    1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

     Καλησπέρα σας,
     εάν επεξεργαστείτε την οριστικοποιημένη αίτηση είναι σαν να μην κάνατε ποτέ οριστική υποβολή. Θα πρέπει να κάνετε οριστικοποίηση εκ νέου.

 23. Ο/Η Στελινα Μαλακαση λέει:

  Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Συγχαρητήρια για την ανάρτηση πολύ χρήσιμα όλα! ΄Ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει θέμα η ηλεκτρονική βεβαίωση από ΕΦΚΑ για την προϋπηρεσία θα πρέπει να έχει ημερομηνία έκδοσης εντ΄ός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ή δεν υπάρχει θέμα να έχει εκδοθεί αργότερα όταν ζητηθούν τα δικαιολογητικά κατά το β΄ στάδιο; Αν συμβεί κάτι τέτοιο, λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία του υποψήφιου ή υπάρχει θέμα απόρριψης; Ευχαριστώ

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλημέρα σας,
   δεν υπάρχει πρόβλημα εάν εκδοθεί αργότερα, αρκεί να προκύπτει σαφώς ο αριθμός των ημερών εργασίας σας έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 24. Ο/Η Κατερίνα λέει:

  Γεια σας και καλή χρονιά!
  Συγχαρητήρια για τον αναλυτικότατο οδηγό υποβολής αιτήσεων. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στο πλαίσιο συμμετοχής μου στο β΄ στάδιο προκήρυξης του ΑΣΕΠ, πρόκειται να κάνω επίκληση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από το μητρώο μου. Ωστόσο, εμφανίζεται η ένδειξη «ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΟ» καθώς έχει γίνει ήδη επίκληση σε προηγούμενη προκήρυξη. Μπορώ να χρησιμοποιήσω στην παρούσα φάση τις ίδιες εγγραφές προς επίκληση, εφόσον είναι ορθές και δεν έχει επέλθει κάποια μεταβολή ώστε να χρειάζεται κάποια διόρθωση ή προσθήκη (εκτός φυσικά από το παράβολο, όπου θα επισυνάψω το νέο/αντίστοιχο στη νέα προκήρυξη) ή θα πρέπει να καταχωρίσω από την αρχή νέες εγγραφές στο μητρώο με αντιγραφή και μετά να κάνω επίκληση των νέων εγγραφών; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι κάθε επαγγελματική επιτυχία.

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Σας ευχαριστούμε πολύ!

   Μπορείτε να επικαλεστείτε όλες τις παλιές εγγραφές σας, ακόμα και τις μη επεξεργάσιμες, εφόσον είναι ορθές. Εάν κάτι έχει αλλάξει (π.χ. εάν έχει αυξηθεί ο χρόνος προϋπηρεσίας σας σε μια θέση) δημιουργείτε μια νέα εγγραφή και επικαλείστε μόνο αυτήν. Βεβαιωθείτε ακόμα ότι τα έγγραφά σας φέρουν τις κατάλληλες επικυρώσεις (π.χ. πτυχία ξένων γλωσσών) και ότι έχουν όλα κατακόρυφο προσανατολισμό.

   Καλή σας επιτυχία!

 25. Ο/Η ΛΙΖΑ λέει:

  Καλησπέρα και από εμένα!την βεβαίωση εντοπιοτητας μπορώ να την πάρω απο τον δημο όταν μου ζητηθεί κατά την β φαση δικαιολογητικών από τον ασεπ,ή πρέπει να την έχω πάρει πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών αιτήσεων της Α φάσης?
  Σας ευχαριστώ πολύ!

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλησπέρα,

   όλα τα δικαιολογητικά σας τα προσκομίζετε στη β’ φάση, οι ιδιότητες όμως που επικαλείστε στην αίτηση πρέπει να υπάρχουν μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία αν το δικαιολογητικό θα εκδοθεί αργότερα, αρκεί από αυτό να μην προκύπτει αμφιβολία ως προς τη συνδρομή της ιδιότητας κατά τον χρόνο της υποβολής της αίτησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισυνάψετε βεβαίωση προϋπηρεσίας που έχει εκδοθεί αργότερα, αρκεί να προκύπτει με σαφήνεια το χρονικό διάστημα απασχόλησης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων.

   Όσον αφορά τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, αυτή, σε αντίθεση με το πιστοποιητικό εντοπιότητας, δεν εκδίδεται αυτόματα αλλά πρέπει να την αιτηθείτε στον δήμο σας. Αν λοιπόν την εκδώσετε αργότερα, μπορείτε να ενημερώσετε σχετικά το αρμόδιο όργανο για την έκδοση της και να ζητήσετε να συμπεριληφθεί στη βεβαίωση η έναρξη του χρονικού διαστήματος διαμονής ή ο αριθμός της προκήρυξης ΑΣΕΠ (π.χ. “για χρήση στην προκήρυξη Χ του ΑΣΕΠ”) ώστε να μην υπάρχει κάποια αμφιβολία.

 26. Ο/Η Nick λέει:

  Είναι υποχρεωτική η επισύναψη των τίτλων σπουδών στο Μητρώο του ΑΣΕΠ πριν την υποβολή αίτησης για κάποιον διαγωνισμό; Αν περάσει κάποιος από το πρώτο στάδιο π.χ. του τωρινού γραπτού διαγωνισμού, δεν θα του ζητηθούν τότε τα δικαιολογητικά;

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Όχι, για την υποβολή της αίτησης δε χρειάζεται να επισυνάψετε δικαιολογητικά. Τα επικαλείστε μόνο αν σας καλέσουν στη β’ φάση, οπότε η αίτησή σας θα εμφανίζει “Σε αναμονή δικαιολογητικών” και θα λάβετε και σχετικό μήνυμα στο κινητό.

 27. Ο/Η ANASTASIA λέει:

  Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε πολύ για αυτόν τον αναλυτικό οδηγό!
  Πραγματοποίησα μόλις την εγγραφή μου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και θέλω να συμπληρώσω το Μητρώο. Νομίζω ωστόσο οτι δεν μου έχει γίνει σαφές αν τα σκαναρισμένα πτυχία ξένων γλωσσών και Η/Υ που θα επισυνάψω στο Μητρώο πρέπει να είναι μεταφρασμένα και επικυρωμένα ή εάν σε αυτή τη φάση αρκεί ένα απλό σκανάρισμά τους ως έχουν.
  Επίσης,επειδή δεν συμπληρώθηκε αυτόματα με την εγγραφή,έκανα αίτηση αλλαγής στοιχείων για να καταχωρήσω το ΑΜΚΑ μου. Η κατάσταση αναμονής της έγκρισης παίρνει χρόνο ή είναι σχετικά άμεση;
  Ευχαριστώ πολύ!

  1. Ο/Η ANASTASIA λέει:

   Να προσθέσω και κάτι ακόμα: Τι πρέπει να εμφανίζεται σαν βαθμός εγκυρότητας; Γιατί στα εγχειρίδια βλέπω παντού “Απλή δήλωση στοιχείων” ενώ εμένα μου εμφανίζει “Πλήρης έλεγχος εγκυρότητας”. Ευχαριστώ και πάλι!

  2. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλησπέρα,
   εάν το πτυχίο γνώσης Η/Υ έχει εκδοθεί στα ελληνικά δε χρειάζεται επικύρωση. Το πτυχίο ξένων γλωσσών θέλει μόνο μετάφραση, εφόσον αποτελεί ένα από τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, διαφορετικά χρειάζεται και μετάφραση. Τα ανεβάζετε από την αρχή με την κατάλληλη επικύρωση/μετάφραση. Η αλλαγή του ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται άμεσα αλλά δεν καθυστερεί πολύ η αλλαγή, ίσως 1-2 μέρες. Τέλος, στον βαθμό εγκυρότητας, πρέπει να εμφανίζεται “Πλήρης έλεγχος εγκυρότητας”.

 28. Ο/Η Στάθης λέει:

  Ευχαριστούμε για αυτόν τον πλήρη οδηγό! Πολύ καλή δουλειά!

  Ωστοσο, έχω κάποιες ερωτήσεις..

  1) Την ταυτότητά μου την δηλώνω και επισυνάπτω στην καρτέλα “Άλλο” στο μητρώο?
  2) Έχω είδη επισυνάψει δικαιολογητικά από αίτηση στο παρελθόν στο μητρώο. Πρέπει να κάνω ανανέωσή για καινούρια αίτηση? Ή απλά κάνω επίκληση από τα ήδη υπάρχοντα?
  3) Έχω επισυνάψει πτυχίο αγγλικών (FCE B2 Lower Cambridge) μεταφρασμένο το 2016 από δικηγόρο με τις υπογραφές του και επικύρωση τότε από ΚΕΠ. Χρειάζεται να κάνω κάτι για αυτό? Ή είμαι κομπλέ?
  4) Πώς αποδεικνύω την εμπειρία? Πρέπει να πάρω τα ένσημα από ΙΚΑ να τα σκανάρω και να τα επισυνάψω? Τα ένσημα πρέπει να είναι συνεχόμενα χρόνια ή συνολοκά?

  Ευχαριστώ πολύ 😊😊

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Σας ευχαριστούμε!

   Την ταυτότητα την επισυνάπτετε στην καρτέλα ΑΛΛΟ, τα δικαιολογητικά δε χρειάζονται επικαιροποίηση εάν δεν έχουν αλλάξει και την προϋπηρεσία μπορείτε να τη βρείτε εδώ με κωδικούς taxisnet εφόσον η ασφάλισή σας αφορούσε πρώην ΙΚΑ.
   Όσον αφορά το πτυχίο αγγλικών αρκεί να ανεβάσετε το επικυρωμένο αντίγραφο. Όταν όμως οι δικηγόροι μεταφράζουμε έγγραφα δημιουργούμε ενιαίο έγγραφο που αποτελείται από τη μετάφραση μπροστά και το ακριβές επικυρωμένο (από εμάς) αντίγραφο από πίσω. Σε κάθε περίπτωση όμως, για το συγκεκριμένο πτυχίο σας καλύπτει το αντίγραφο από τα ΚΕΠ.

   Καλή επιτυχία!

 29. Ο/Η κωνσταντινα λέει:

  καλησπερα σας ,

  με ποιο τροπο καλει ο ασεπ τους υποψηφιους στο β σταδιο ?? τηλεφωνο – email – γραπτο μηνυμα ?

  η πρεπει να μπαινουμε συνεχεια στις αιτησεις μας και να παρακολουθουμε την κατασταση της αν ζηταει δικαιολητικα.

  ευχαριστω εκ των προτερων

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλησπέρα,

   συνήθως σας στέλνουν μήνυμα στο κινητό, εφόσον το έχετε δηλώσει.

 30. Ο/Η AIkaterini.K λέει:

  Καλησπέρα σας. Δεν έχω κληθεί να υποβάλλω τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Β σταδιο μαλλον γιατι δεν προηγούμαι στη σει΄ρα κατάταξης. Αυτό σημαίνει ο΄τι απορρίφθηκα ή υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν κ απο μένα και να περάσω στο β’ στάδιο?

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλησπέρα σας,

   δυστυχώς σημαίνει ότι απορριφθήκατε καθώς στο β’ στάδιο καλούν τουλάχιστον δεκαπλάσιους υποψήφιους από όσες είναι οι θέσεις. Σας εύχομαι όμως καλή επιτυχία στις επόμενες!

 31. Ο/Η Τζένη λέει:

  Γιατί όταν πάω να πατήσω επεξεργασία στην αίτηση,δεν πατιέται ενώ είμαι στην αναμονή δικαιολογητικών?

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών αρχίζει αύριο (28 Σεπτεμβρίου) μετά τις 8:00.

 32. Ο/Η Θανος λέει:

  Μπορούν να υποβληθούν δικαιολογητικά για εμπειρία πχ στην Α φαση 47 μήνες και στην Β φάση τα ένσημα μας να είναι γι 50 μήνες και να επικαλεστουμε μόνο τα 47; δηλαδή να κατά βάλουμε με μεταγενεστερη ημερομηνία;

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Ναι, μπορείτε! Αρκεί να επικαλεστείτε μόνο τους 47 μήνες που είχατε δηλώσει στην Α’ φάση και επιπλέον, από τη μεταγενέστερη βεβαίωση προϋπηρεσίας να προκύπτει σαφώς ότι οι εν λόγω μήνες είχαν συμπληρωθεί μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 33. Ο/Η νικος λέει:

  Kαλησπερα
  Αφου κληθουν για Ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών στο Β Σταδιο,
  γινεται και δευτερη διαλογη υποψηφιων ?

  1. Ο/Η Maria Balkou λέει:

   Καλησπέρα σας,
   στο β’ στάδιο καλούνται όσοι υποψήφιοι προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση (α’ στάδιο). Διασταυρώνεται λοιπόν απλώς εάν τα προσόντα που είχαν δηλωθεί στο α’ στάδιο όντως υπάρχουν, προκειμένου να καταρτιστούν οι τελικοί πίνακες.

   Οι υποψήφιοι, ωστόσο, που καλούνται είναι πολλοί περισσότεροι από τις προς πλήρωση θέσεις. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή στην 10Κ/2021 καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά 220 υποψήφιοι ΤΕ ενώ οι θέσεις είναι 11.

   Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Comments are closed.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε

Επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικώς, μέσω email ή με μήνυμα στο WhatsApp!

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Αριστοτέλους 2Α, Φλώρινα
Hofgasse 2, Innsbruck 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

I N N L A W ©

με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος 
made by fractalous with ♥
Shopping cart
Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.
0 items Cart