FinanzOnline: πώς να εγγραφείτε

To FinanzOnline είναι το αντίστοιχο TAXISnet της Αυστρίας, για την είσοδο στο οποίο απαιτείται η  προηγούμενη εγγραφή σας. Τόσο η αρχική εγγραφή στο FinanzOnline όσο και κάθε μεταγενέστερη επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, σε περίπτωση που τον ξεχάσετε ή το σύστημα σας κλειδώσει μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου, μπορούν να γίνουν είτε online είτε με την κατάθεση εντύπου στις κατά τόπους εφορίες. Ειδικότερα:

Α) ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το πρώτο βήμα για την  εγγραφή σας στην πλατφόρμα είναι η υποβολή σχετικής αίτησης με έναν από τους δύο ακόλουθους τρόπους:

Α1) Ηλεκτρονική Αίτηση

Στην αρχική σελίδα του FinanzOnline, κάνετε κλικ στο μπλε κουμπί “Online Erstanmeldung” και συμπληρώνετε την ηλεκτρονική φόρμα που ανοίγει (εικόνα, περίπτωση 1η).

Στο πεδίο «Identitätsnachweis» επιλέγετε το είδος του αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας, όπως διαβατήριο ή ταυτότητα. Σε περίπτωση που έχετε αλλάξει κάποιο από αυτά (λ.χ. λόγω απώλειας ή ανανέωσης) και δεν έχετε ενημερώσει την εφορία για την αλλαγή αυτή, φροντίστε να αναγράψετε τον αριθμό που είχατε κατά την καταχώριση των στοιχείων σας από την εφορία.
Στο πεδίο «Benutzer-Identifikation» συμπληρώνετε το όνομα χρήστη που θέλετε να έχετε. Θα πρέπει να αποτελείται από 8 έως 12 χαρακτήρες, με τουλάχιστον ένα γράμμα και έναν αριθμό (ειδικοί χαρακτήρες και ούμλαουτ δεν επιτρέπονται). Το όνομα χρήστη και το PIN αποτελούν τα δύο πεδία που θα απαιτούνται κάθε φορά κατά την είσοδό σας.  

Α2) Συμπλήρωση Εντύπου

Την εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να την αιτηθείτε και με το έντυπο FON 1. Στην περίπτωση αυτή, το συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έγγραφο θα πρέπει είτε να κατατεθεί αυτοπροσώπως σε οποιαδήποτε φορολογική αρχή, είτε να αποσταλεί ταχυδρομικώς ή με φαξ.

Β) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εάν υποβάλετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως στις φορολογικές αρχές, μετά την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας θα παραλάβετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα υπόλοιπα στοιχεία πρόσβασης θα σας αποσταλούν με συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής (RSa).

Τα στοιχεία αυτά είναι: α) Teilnehmer-Identifikation (Αριθμός Συμμετέχοντος) β) Benutzer-Identifikation (όνομα χρήστη, το οποίο εσείς έχετε επιλέξει κατά τα παραπάνω) και γ) PIN (κωδικός πρόσβασης)

Γ) ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ

Μετά την παραλαβή των λοιπών στοιχείων πρόσβασης, συνδεθείτε στο FinanzOnline και συμπληρώστε το όνομα χρήστη σας στο πεδίο «Benutzer-Identifikation», τον αριθμό συμμετέχοντος στο πεδίο «Teilnehmer-Identifikation» και τον κωδικό πρόσβασης που παραλάβατε στο πεδίο «PIN» (εικόνα, περίπτωση 2η).

Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε θα σας ζητηθεί να αλλάξετε το PIN σας. Πρέπει να αποτελείται από 8-128 ψηφία, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα γράμμα και ένας αριθμός, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικούς χαρακτήρες ή/και ούμλαουτ.

Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΩΔΙΚΟΥ

Μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια εισόδου με λάθος στοιχεία η πρόσβασή σας στο FinanzOnline θα αποκλειστεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να επαναφέρετε το PIN σας με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Online επαναφορά του PIN

Στην αρχική σελίδα του FinanzOnline επιλέξτε «PIN vergessen / gesperrt» και συμπληρώστε τουλάχιστον τα απαιτούμενα με * πεδία (εικόνα, περίπτωση 3η). Εάν είχατε καταχωρίσει αρχικά τον αριθμό του κινητού σας, θα σας δοθεί η δυνατότητα στο επόμενο βήμα να λάβετε τα στοιχεία πρόσβασής σας με SMS. Διαφορετικά, τα στοιχεία πρόσβασης θα σας αποσταλούν σε λίγες ημέρες με συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής (RSa).

Προϋπόθεση αποτελεί να γνωρίζετε το Teilnehmer-Identifikation ή το Benutzer-Identifikation. Εάν δεν γνωρίζετε κανένα από τα δύο έχετε μόνο την επιλογή που ακολουθεί.

Επαναφορά με συμπλήρωση εντύπου

Την επαναφορά του PIN σας μπορείτε να την αιτηθείτε και με τη συμπλήρωση του εντύπου FON 1. Εάν το καταθέσετε αυτοπροσώπως στις φορολογικές αρχές, θα παραλάβετε άμεσα το νέο σας PIN ενώ εάν το αποστείλετε ταχυδρομικώς ή με φαξ, θα σας αποσταλεί συστημένο (RSa) μέσα σε λίγες ημέρες.

Το νέο ΡΙΝ που θα παραλάβετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Μετά την είσοδό σας με τα νέα στοιχεία θα σας ζητηθεί να το αλλάξετε.

Τα παραπάνω αφορούν φυσικά πρόσωπα. Στην περίπτωση των νομικών προσώπων (ομόρρυθμες εταιρείες, ανώνυμες εταιρείες κλπ.), όλες οι ως άνω περιγραφόμενες ενέργειες μπορούν να γίνουν μόνο από τον εκπρόσωπό τους ή τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους και μόνο αυτοπροσώπως στις φορολογικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε

Επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικώς, μέσω email ή με μήνυμα στο WhatsApp!

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ

Αριστοτέλους 2Α, Φλώρινα
Hofgasse 2, Innsbruck 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

I N N L A W ©

με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος 
made by fractalous with ♥
Shopping cart
Sign in

No account yet?

Start typing to see products you are looking for.
0 items Cart